Открий света на играта: Предимствата на Пиклер триъгълника

авг. 28, 2023 | Пиклер триъгълници

Знаеш ли, че децата, които редовно се занимават с катерене имат по-високи резултати в етапите на физическото развитие?

Всеки родител знае колко важна е играта в развитието на детето. В хода на играта и безкрайното забавление, някои играчки успяват да подхранят физическия и когнитивен растеж на децата. А една класическа играчка силно се откроява с множество ползи и предимства – това е триъгълникът Пиклер.

В Mam Toys разбираме колко е важно развитието на децата чрез игра. Ето защо предлагаме триъгълници Пиклер, които отключват свят от възможности за игра и предимства за тгвоя малчуган.

Триъгълникът Пиклер: Портал към растеж и развитие

Д-р Еми Пиклер, унгарски педиатър, осъзнава решаващата роля на свободата на движение при развитието на детето. Тя си представя играчка, която насърчава децата да изследват физическите си възможности по безопасен и неструктуриран начин. Тази нейна визия я повежда към създаването на триъгълника Пиклер – семпла, но многофункционална дървена структура за катерене, която е основна част от детското развитие десетилетия наред. Оригиналната визия на д-р Еми Пиклер е триъгълна структура, по която децата да се катерят и изследват света вертикално.

проторип на първия пиклер триъгълник

По-горе е визуализиран оригиналния прототип на Пиклер триъгълник от д-р Еми Пиклер, разположен в следвоенното сиропиталище, Lóczy. Д-р Пиклер и нейният екип продължиха да работят в тясно сътрудничество със занаятчии като Мартин Плакнер 

Ползите от триъгълника Пиклер за развитието на твоето дете

И така, какво прави триъгълника Пиклер толкова специален?

  • Развитие на двигателните умения: Катеренето, пълзенето и изследването на триъгълника Пиклер подобряват грубите двигателни умения на детето. Изследванията показват, че децата, които се занимават с катерене, имат значително по-висок резултат в различните етапи на физическо развитие, като баланс, координация и сила.
  • Пространствена осведоменост: Докато децата се движат по решетките и стъпалата на триъгълника, те развиват пространствена осведоменост, основно умение за разбиране на околната среда.
  • Въображение и креативност: Триъгълникът Пиклер не е просто катерушка; това е космически кораб, планина или пиратски кораб в очите на твоето дете. Триъгълникът умело успява да разпали въображението и креативността, докато децата се впускат в приключения.
  • Независимост: Насърчаването на независимостта е жизнено важен аспект от развитието на детето. Триъгълникът Пиклер позволява на децата да изследват и да се катерят със свое собствено темпо, повишавайки тяхната увереност и самоувереност.

Майсторство и внимание към детайла

Ние в Mam Toys се гордеем с майсторството си на изработка и вниманието към детайла. Всеки триъгълник на Пиклер е щателно изработен от висококачествен брезов шперплат, което гарантира издръжливост и безопасност за твоя малчуган. Ние знаем, че безопасността е от първостепенно значение и нашите продукти рефлектират тази отговорност.

Контролиран риск, безопасно приключение

Докато триъгълникът Пиклер насърчава приключенска игра, то самата игра винаги се извършва в контролирана среда. Препоръчваме да сте винаги наблизо докато детето ти разучава Триъгълникът на Пиклер. Децата се включват в играта при контролиран риск, под внимателното наблюдение от родител или познат, който се грижи за него, като същевременно насърчава тяхната смелост и издръжливост.

Дълготрайна инвестиция

Красотата на триъгълника Пиклер се крие в неговата дълготрайност. За разлика от много играчки, които бързо се израстват, триъгълникът Пиклер расте заедно с твоето дете. От момента, в който започнат да ходят (на около 1 година) до техния 6-ти рожден ден, то става източник на забавление и развитие.

Отключи света на играта с Пиклер триъгълниците на Mam Toys. Приключението на твоето дете започва днес.

Ако искаш да зарадваш любимо детенце, посети нашия онлайн магазин ТУК, за да откриеш разнообразната гама от триъгълници Пиклер, които предлагаме.